Wie zijn wij?

wil iedereen die streeft naar volwaardige inclusie van mensen met autisme sterker maken in die ambitie.

En met iedereen bedoelen we ook letterlijk iedereen: mensen met autisme, ouders en familieleden, professionelen, beleidsmakers, politici, en alle mensen die hun bedrijf, organisatie of vereniging autismevriendelijk willen maken.

Zolang inclusie een streefdoel is en geen realiteit gaan we koppig en vastberaden verder met wat we al ruim 30 jaar doen: mensen en organisaties met een hart voor autisme sterk maken in autisme en autismevriendelijkheid. We zetten een breed gamma aan sterkmakende activiteiten in: we sensibiliseren, inspireren, informeren, verbinden mensen en zetten ze in beweging.

We doen dit voor en met mensen met autisme. Want wij geloven dat we die inclusie alleen maar samen kunnen realiseren. En daar kunnen we iedereen, dus ook jij, bij gebruiken. We maken je graag sterk in autisme!

Ons logo

Ons logo staat voor inclusie, verbinden, omvatten. Een logo met vormen die niet perfect zijn, maar in hun imperfecties mooi samen gaan. Want imperfecties horen bij deze wereld en dienen omarmd te worden. Een logo dat eenvoudig is. En dat ruimte laat voor verschillende interpretaties. Elk mens heeft een unieke kijk op de wereld. Die diversiteit koesteren we graag.

sterkmakers in autisme vormt samen met Sig, Gezin en Handicap en Zit Stil de InclusieAmbassade. Met steun van de Vlaamse overheid bouwt de InclusieAmbassade aan een meer inclusieve samenleving. De InclusieAmbassade zet zich in voor een wereld met begrip van en voor mensen met een handicap, een solidaire wereld waar volwaardige inclusie een vanzelfsprekendheid is en niet langer een streven. De InclusieAmbassade engageert zich voor een solidaire wereld waarin mensen met een handicap mogen zijn wie ze zijn, mogen worden wie ze willen zijn.

De InclusieAmbassade houdt via allerlei activiteiten, campagnes en middelen een sterk pleidooi voor een superdiverse samenleving waarin mensen met een handicap een kwaliteitsvol leven kunnen leiden en volwaardig kunnen deelnemen: inclusie De InclusieAmbassade wil sensibiliseren, informeren, inspireren en verbinden, bewegen en activeren rondom handicap.

InclusieAmbassade

Medewerkers


Det Dekeukeleire

Maakt sterk door de activiteiten van sterkmakers in autisme te coördineren en op elkaar af te stemmen.

Evy Van Hijfte

Maakt sterk door het organiseren van de brugactiviteiten, de vrijwilligerswerking en de sociale media.

Peter Vermeulen

Maakt sterk door informeren en sensibiliseren via publicaties, lezingen en vormingsactiviteiten.

Bieke Lambrechts

Maakt sterk door het verbinden van relevante informatie en het samenbrengen van verschillende ervaringsdeskundige perspectieven.

Kobe Vanroy

Maakt sterk door heldere taal tijdens infosessies, publicaties en in het tijdschrift.

Sofie De Bruecker

Maakt sterk door het op orde houden van de administratie en de boekhouding.

Onze vrijwilligers zijn belangrijke sterkmakers!

Bestuursleden: Adelheid De Vleeschauwer, Agnes Pauwels, Ann De Roeck, Ellen De Laender, Els Van Schelvergem, Karel Dupont, Piet De Smet, Tine Vanneste.

Logistieke medewerkers: Ali, Alessandro, Ben, Denise, Eddy, Eric, Evi, Ibrich, Karel, Katia, Liesbeth, Philippe, Wouter.

Coaches brugactiviteiten: Ariane, Barbel, Betty, Bieke, Chantal, Geraldine, Jasmien, Josee, Kaylee, Maxine, Meike, Michiel, Mieke, Paulien, Stijn.

Ambassadeurs voor Autisme: An, Bob, Chris, Christopher, Ellen, Erin, Evi, Ibrich, Isabelle, Jelle, Jessica, Johan, Karel, Kevin, Maarten, Marcia, Martijn, Philippe, Pieter, Sanne, Stijn, Tina, Vincent, Werner, Wim, Ynske.

Vragen over ‘wie zijn we’? Of over onze werking en medewerkers?


Stel je vraag

Hoe ons bereiken?

Het Groot-Begijnhof in Sint-Amandsberg ligt op 10 minuten wandelafstand van het station Gent-Dampoort.

Gratis parkeren in het Groot-Begijnhof is mogelijk mits je vooraf een parkeerkaart ontvangt van ons. Parkeer niet in de straatjes van het Begijnhof. Volg de blauwe borden met pijl naar de parking. Indien de parking volzet is kan je betalend parkeren in de straten rondom het Begijnhof of op de parking van het station Gent-Dampoort. Meer informatie of parkeerkaart ontvangen? Mail naar info@autisme.be.


An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙