Wat doen wij?

Inspirerende en sterkmakende activiteiten bij ons en bij jou

De sensibiliseren en informeren via activiteiten waarin je kennis maakt met autisme en wat dat autisme met zich meebrengt. Omdat niet iedereen op dezelfde manier informatie verwerkt, bouwen we aan een gevarieerd aanbod van sterkmakende activiteiten. Betrouwbare en toegankelijke informatie over autisme, concreet en met een knipoog, bij ons of op maat in jouw organisatie.

Onze activiteiten voor het najaar vind je in onze webshop. Interesse in wat we binnen je eigen organisatie kunnen brengen? Neem dan contact op via wij@autisme.be. We informeren je vrijblijvend over alle mogelijkheden!

Informatiecentrum

Het informatiecentrum biedt méér dan betrouwbare informatie! 😉 Het is een wegwijzer in een jungle van informatie over autisme. We adviseren je in je zoektocht naar autisme en autismevriendelijkheid. Het informatiecentrum is bovendien een ontmoetingsplek op wandelafstand van station Gent-Dampoort.

Bibliotheek

Iedere dag verschijnen nieuwe onderzoeken en publicaties over autisme. Met ervaringsdeskundig advies verlenen we hulp op maat bij het zoeken naar gepaste literatuur of informatie. In onze bibliotheek vind je een uitgebreid aanbod aan boeken, tijdschriften, brochures, beeldmateriaal en andere publicaties. Ontlenen, ruilen of inkijken? Het kan hier allemaal.

Wens je graag langs te komen?

Informatiecentrum te bezoeken op afspraak via bib@autisme.be.

Benieuwd naar meer?

Mail ons

Nieuw in de bib

Het ImPACT programma

Autisme en probleemgedrag

Peers Sociale vaardigheidstraining voor jongeren met ontwikkelings- en autismespectrumstoornis

Aut of the box

De jongen die te veel voelde

Over pubers met autisme

Op de boekenplank

Thema: Wat maakt mensen sterk?

Veel gestelde vragen over autisme

Heeft iedereen een beetje autisme? Komt autisme nu vaker voor dan vroeger? Komt autisme vaker voor bij mannen dan bij vrouwen?

Benieuwd naar het antwoord op deze en andere vragen over autisme?

Vraag en antwoord

Brugactiviteiten

Tijdens brugactiviteiten leren volwassenen met autisme en een (rand)normale begaafdheid zichzelf en hun omgeving beter kennen. In dit psycho-educatief aanbod komt een breed gamma aan onderwerpen voorbij: relaties, vrije tijd, sociale media, sport, huisdieren… Daarnaast verkennen we het culturele aanbod in Vlaanderen: een museumbezoek, een stadswandeling of ontdekken we eigen creativiteit. Wil je meer info over prijs, locatie en planning van dit maandelijks aanbod? Stuur een mailtje naar brug@autisme.be.

Fotogalerij activiteiten

sterk! in autisme

Tijdschrift

Iedereen is uniek. We hebben allemaal eigen hindernissen én sterke kanten. Dat is niet anders bij mensen met autisme. Wie op zoek gaat naar herkenning en inspiratie, houdt dus best een open blik. Een blik die kijkt en luistert naar mensen met autisme, hun gezinsleden en hun (professionele) omgeving. ‘sterk! in autisme’ doet dit al veertig jaar. Onze columns van ouders, bijdragen van ervaringsdeskundigen, getuigenissen van professionals en mensen met autisme, kritische boekrecensies en inhoudelijke praktijkverslagen informeren en inspireren honderden abonnees in Vlaanderen en Nederland. We vertalen theoretische kennis in concrete, praktische tips en belichten de veelzijdigheid van autisme in boeiende reportages. Wordt jouw blik ook ‘sterk! in autisme’?

Proefnummer Abonneren Meer informatie

Vragen over wat we allemaal doen. Onze activiteiten of over ons tijdschrift.

Heb je een vraag omtrent onze bibliotheek, of wil je vrijwilliger of ambassadeur worden? Neem gerust contact met ons op.

Stel je vraag

Blijf op de hoogte …

Schrijf je in voor onze versterkende digitale nieuwtjes.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙