Wat doen wij?

Inspirerende en sterkmakende activiteiten bij ons en bij jou

We sensibiliseren en informeren via activiteiten waarin je kennis maakt met autisme en wat dat autisme met zich meebrengt. Omdat niet iedereen op dezelfde manier informatie verwerkt, bouwen we aan een gevarieerd aanbod van sterkmakende activiteiten. Betrouwbare en toegankelijke informatie over autisme, concreet en met een knipoog, bij ons of op maat in jouw organisatie.

Interesse in wat we binnen je eigen organisatie kunnen brengen? Neem dan contact op via wij@autisme.be. We informeren je vrijblijvend over alle mogelijkheden!

AutismeBelevingsCircuitTrainingenLezingenTijdschriftGratis downloadsPublicaties en producten

Informatiecentrum

Het informatiecentrum biedt méér dan betrouwbare informatie! 😉 Het is een wegwijzer in een jungle van informatie over autisme. We adviseren je in je zoektocht naar autisme en autismevriendelijkheid. Het informatiecentrum is bovendien een ontmoetingsplek op wandelafstand van station Gent-Dampoort.

Bibliotheek

Iedere dag verschijnen nieuwe onderzoeken en publicaties over autisme. Met ervaringsdeskundig advies verlenen we hulp op maat bij het zoeken naar gepaste literatuur of informatie. In onze bibliotheek vind je een uitgebreid aanbod aan boeken, tijdschriften, brochures, beeldmateriaal en andere publicaties. Ontlenen, ruilen of inkijken? Het kan hier allemaal.

Onze bib is momenteel enkel open op afspraak. Een afspraak maken kan via bib@autisme.be.

Nieuw in de bib

Op de boekenplank

THEMA DIVERSITEIT

Veelgestelde vragen over autisme

Wat is autisme?
Heeft iedereen een beetje autisme?
Komt autisme nu vaker voor dan vroeger?
Komt autisme vaker voor bij mannen dan bij vrouwen?

Veelgestelde vragen over autisme

Brugactiviteiten

Tijdens brugactiviteiten leren volwassenen met autisme en een (rand)normale begaafdheid zichzelf en hun omgeving beter kennen. In dit psycho-educatief aanbod komt een breed gamma aan onderwerpen voorbij: relaties, vrije tijd, sociale media, sport, huisdieren… Daarnaast verkennen we het culturele aanbod in Vlaanderen: een museumbezoek, een stadswandeling of ontdekken we eigen creativiteit. Wil je meer info over prijs, locatie en planning van dit aanbod? Stuur een mailtje naar brug@autisme.be.

Fotogalerij activiteiten

Tijdschrift sterk! in autisme

Iedereen is uniek. We hebben allemaal eigen hindernissen én sterke kanten. Dat is niet anders bij mensen met autisme. Wie op zoek gaat naar herkenning en inspiratie, houdt dus best een open blik. Een blik die kijkt en luistert naar mensen met autisme, hun gezinsleden en hun (professionele) omgeving. ‘sterk! in autisme’ doet dit al veertig jaar. Onze columns van ouders, bijdragen van ervaringsdeskundigen, getuigenissen van professionals en mensen met autisme, kritische boekrecensies en inhoudelijke praktijkverslagen informeren en inspireren honderden abonnees in Vlaanderen en Nederland. We vertalen theoretische kennis in concrete, praktische tips en belichten de veelzijdigheid van autisme in boeiende reportages. Wordt jouw blik ook ‘sterk! in autisme’?

ProefnummerAbonnerenMeer informatie

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙