Wat kan jij doen?

Autismevriendelijk zijn

Vaak wordt gedacht, ten onrechte, dat autisme, altijd en overal tot een handicap leidt. Dat hoeft niet zo te zijn! Of autisme tot een handicap leidt, hangt in grote mate af van hoe autismevriendelijk de omgeving is. Door autisme en autistisch denken beter te leren kennen, kan autismevriendelijkheid in de samenleving groeien. Met ‘autismevriendelijk’ bedoelen we geenszins medelijden, wel een open houding. Mensen met autisme willen net hetzelfde als alle andere mensen: begrepen worden en een volwaardige plaats in de samenleving.

Wil jij ook autismevriendelijk zijn en dat laten zien?

Dat kan met het logo ‘Autismevriendelijk’. Neem contact met wij@autisme.be.

Je ontvangt dan een informatiepakket* met daarin:

  • een zakboekje over autisme met tips voor autismevriendelijkheid;
  • een intentieverklaring met de aanpassingen die je wil doen om autismevriendelijk te zijn.

Zodra we je intentieverklaring ontvangen, krijg je het logo ‘Autismevriendelijk’ via stickers of digitaal toegestuurd. De ondertekende intentieverklaringen maken we bekend via onze site: www.autisme.be

Wil je nog verder gaan in je engagement voor autismevriendelijkheid met jouw vereniging of organisatie: contacteer ons, misschien kunnen we samen sterker worden: wij@autisme.be.

*Voor Vlaanderen gratis, voor Nederland 20 euro.

Je informeren en verbinden

Nodig ons uit voor een sterkmakende lezing. Breng mensen samen die zich willen informeren en willen gaan voor inclusie.

Contacteer ons

Vrijetijdsbevraging bij volwassenen met autisme.

Resultaten enquête

Je abonneren op het tijdschrift ‘sterk! in autisme’.

Abonneren

Brugvrijwilliger worden

Onze vrijwilligers zijn belangrijke sterkmakers!

Als brugvrijwilliger coach je twee tot drie deelnemers met autisme, samen met een groepsverantwoordelijke. Je doet mee met de activiteit en biedt ondersteuning waar nodig. De groepsverantwoordelijken zijn autismedeskundigen en staan je bij in je vrijwilligerswerk met informatie en tips voor autismevriendelijkheid. Bezoek eens de fotogalerij van voorbije brugactiviteiten. Daar kan je de leuke sfeer opsnuiven en misschien krijg je zin om activiteiten voor mensen met autisme mee sterk te maken.

Fotogalerij

Ik ben al meer dan 10 jaar vrijwilliger bij de brugactiviteiten. Ik voel veel sympathie voor alle deelnemers en elke keer slagen ze er in mij te verwonderen.

Ambassadeur worden

Ambassadeur voor autisme

Werken aan inclusie van mensen met autisme kan niet zonder de mensen over wie het gaat actief te betrekken. Niemand die beter kan vertellen tegen welke drempels je aanloopt als je autisme hebt dan mensen met autisme. Ervaringsdeskundigheid is een kracht die wij als kunnen gebruiken. Jouw ervaringen en jouw verhaal versterken ons. Je kan onze acties inspireren en mee het woord voeren naar pers en overheid. Met onze ambassadeurswerking maken wij je sterk in het vertellen van jouw verhaal en het opkomen voor de noden van mensen met autisme. We leren je hoe je jouw verhaal krachtiger maakt, hoe je met de pers omgaat, hoe je een hippe en inspirerende presentatie maakt.

Lijkt ambassadeur worden iets voor jou?
Laat het ons weten via wij@autisme.be

Ambassadeur voor

We zijn dan wel de , zelf kunnen we ook wel wat extra kracht gebruiken. We zijn een klein maar dapper team en daardoor ook kwetsbaar. Wat extra draagkracht is zeer welkom. Je kan ons op verschillende manieren versterken, afhankelijk waar jouw talenten liggen: netwerken, lobbyen, financieel beheer, management, HR, communicatie… Je kan ons versterken in ons bestuur, in onze redactieraad, bij specifieke acties, in onze zoektocht naar middelen.

Heb je een talent dat ons kan versterken?
Laat het ons weten via wij@autisme.be

Ons financieel sterker maken

Door de financieel te steunen werk je ook mee aan een autismevriendelijke samenleving.

Je kan een gift doen op onze rekening: BNP PARIBAS FORTIS GENT - IBAN: BE95 0012 5794 0658-BIC: GEBABEB. Wanneer je storting 40 euro of meer bedraagt ontvang je een fiscaal attest. Door dit attest heb je recht op een belastingvermindering.

Vragen over wat jij allemaal kan doen?

Heb je een vraag omtrent een gift, wil je vrijwilliger of ambassadeur worden? Neem gerust contact met ons op.

Stel je vraag

Blijf op de hoogte …

Schrijf je in voor onze versterkende digitale nieuwtjes.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙